Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ziołowe z cebulką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dkg
jajko 1
olej 1 łyżka
woda
sól
biały ser 50 dkg
rozmaryn
majeranek
natka pietruszki
żółtko jajek 1
cebula 4
śmietana 2 łyżki
ząbek czosnku 1
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ziołowe z cebulką

z mąki, jaja, oleju, soli i wody zagniatamy ciasto. zawijamy je w folie i odstawiamy na 1 godzinę.
FARSZ:
cebulę i czosnek szklimy na maśle, dodajemy do sera wraz ze śmietaną, żółtkiem i ziołami.wymieszać. cisto rozwałkować na cienki placek i za pomocą radełka wycinamy pierożki. nakładamy farsz na każdy z nich i zlepiamy. gotujemy w osolonym wrzątku do momentu wypłynięcia. cebulę szklimy na maśle znów i podajemy gotowe pierogi wraz z nia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak