Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
masło 1/2 kostki
żółtko jajek 2 sztuki
jajko 1 sztuka
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki
budyń 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z budyniem

Z mąki, masła, żółtek, jajka, cukru i proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto. Schłodzić. Ciasto podsypać mąką, rozwałkować i wylepiać przygotowane foremki do babeczek. Piec ok. 25 minut. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, lekko przestudzony nakładać do upieczonych babeczek. Udekorować obsypując różnokolorowymi wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 02.03.2012 09:47
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak