Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z serem i porzeczkami zapiekane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3
mąka 30 dkg
oliwa 2 łyżki
mleko 0,5 litra
sól
cukier
biały tłusty ser 40 dkg
masło 1 łyżka
kwaśna śmietana 3 łyżki
porzeczki 10 dkg
masło do smażenia
żółtko jajek 3
białko 2
cukier waniliowy 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z serem i porzeczkami zapiekane

jaja zmiksować z mąką, mlekiem, olejem oraz szczyptą soli. rozgrzać patelnię, posmarować tłuszczem, wylać porcję ciasta i usmażyć 12 naleśników.ser miksujemy na gładko ze śmietana i cukrem waniliowym. żółtka utrzeć na gęstą masę z masłem i cukrem, połączyć z masą serową oraz z pianą ubitą z dwóch białek.dodać porzeczki. Powstałym farszem smarujemy naleśniki i składamy w trójkąty, smażymy na maśle z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 02.03.2012 11:00
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak