Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona fasolka szparagowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa zielona 200 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona fasolka szparagowa

Fasolkę obieramy i gotujemy w wodzie z 1/2 łyżeczki kucharka, gotujemy do miękkości. Wyjmujemy, odcedzamy.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy bułkę tartą i resztę kucharka, mieszamy, dodajemy fasolkę, mieszamy i wykładamy na talerz. Można też użyć fasolki z poprzedniego dnia, wówczas smażymy troszkę dłużej, aby fasolka się podgrzała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 26.08.2012 13:20
ja robiłem bez bułki tartej
ziutula
ziutula 12.06.2012 22:42
taką fasolkę to mogę jeść i jeść..
caffee_tea 20.03.2012 22:05
dobre
caffee_tea 20.03.2012 22:05
dobre
Robert10 16.03.2012 19:53
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak