Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty i buraków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 3
ocet winny 3 łyżki
cytryna 1/2 cytryny
sól szczypta
pieprz szczypta
natka pietruszki 1 garść posiekanej natki
kapusta czerwona 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty i buraków

Kapustę drobno posiatkować.Posiatkowana kapustę przełożyć do miski Buraki ugotować do miękkości.Po ugotowaniu i ostudzeniu buraki obrać i potrzeć na tarce o dużych oczkach.Potarte buraki przełożyć do posiatkowanej kapustki.Skropić sokiem z 1/2 cytryny.Polać 2 stołowymi łyżkami octu winnego.Doprawić solą i pieprzem,posypać drobno posiekaną pietruszką.Wszystkie składniki wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak