Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kukurydziana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 3 kolby
cukier 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kukurydziana

Kolby kukurydzy gotujemy do miękkości pod przykryciem około 30 minut.Podczas gotowania dodajemy 1 stołową łyżkę cukru.Po ugotowaniu i odsączeniu z wody ziarenka ugotowanej kukurydzy miksujemy razem z 2 stołowymi łyżkami naturalnego jogurtu i 1 stołowa łyżka masła.Po zmiksowaniu pastą smarujemy krakersy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak