Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony schab w rękawie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
zioła
INNE-

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony schab w rękawie

Kroki postępowania

1
Jako iż składników jest bardzo dużo każdy składnik będzie podany tylko w opisie jak wykonać potrawę.

Będzie czytelniej.

Najpierw przygotowujemy marynatę. Ja mieszam ze sobą:

-1 marynata klasyczna rozrobiona w 1/4 szklanki oleju
- dodaje do tego pół łyżeczki ziół prowansalskich
- pól łyżeczki majeranku
-pół łyżeczki pieprzu
-pół łyżeczki przyprawy do mięsa wieprzowego
-pół łyżeczki słodkiej papryki
-półtora łyżeczki czosnku granulowanego
-1 łyżeczka suszonej Bazyli lub 5 listków świeżej

Po rozmieszaniu marynaty wylewamy ją na nasz schab i wkładamy pod przykryciem do lodówki na całą noc
Krok 1 - pieczony schab w rękawie foto
2
po nocy ,,leżakowania" schabu w lodówce podsmażamy go lekko na patelni
Krok 2 - pieczony schab w rękawie foto
3
schab skrapiamy cytryną i posypujemy połową łyżeczki soli i wkładamy do rękawa wraz z marynatą i dodatkowo z :

-5 ząbkami czosnku
-5 listkami bazylii
-1 mala cebulą pokrojoną w kostkę (surową)
-1 liściem laurowym
-1 zielem angielskim

Pieczemy w 180 stopniach przez około 1h 30 minut. Na ostatnie 15 minut pieczenia rozcinamy rękaw aby schab się zarumienił
Krok 3 - pieczony schab w rękawie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 29.06.2012 22:21
pycha
MagdaXXX 29.06.2012 22:21
pycha
sara1 14.03.2012 14:34
apetyczne mięsko
senninha 04.03.2012 18:47
wygląda bardzo soczyście :) super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak