Sposób przygotowania

Z ciasta na kluski śląskie utoczyć małe kuleczki i obgotować w lekko osolonej wodzie.
Na patelni rozpuścić masło i wycisnąć do niego ząbek czosnku.
Z garnka wybierać kluseczki, łyżką cedzakową, wprost na patelnię i wymieszać z masłem.
Kiedy kluseczki są całe pokryte stopionym masłem, wkroić lub wkruszyć do nich ser pleśniowy i wymieszać - ser powinien się zacząć ciągnąć, jak stopiony żółty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    szybko i smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    szybko i smacznie
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font size="2"><font color="purple"><b>Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysałmi na bardzo zróżnicowane potrawy :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="purple"></font size="2">
  • 1
    original
    Opublikowano

    andzia123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !