Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki śląskie z serem pleśniowym i czosnkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 50 g
czosnek 1 ząbek
kluski 1 na kluski śląskie
rokpol 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki śląskie z serem pleśniowym i czosnkiem

Z ciasta na kluski śląskie utoczyć małe kuleczki i obgotować w lekko osolonej wodzie.
Na patelni rozpuścić masło i wycisnąć do niego ząbek czosnku.
Z garnka wybierać kluseczki, łyżką cedzakową, wprost na patelnię i wymieszać z masłem.
Kiedy kluseczki są całe pokryte stopionym masłem, wkroić lub wkruszyć do nich ser pleśniowy i wymieszać - ser powinien się zacząć ciągnąć, jak stopiony żółty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 30.05.2012 19:01
super
Habibi 01.03.2012 23:54
Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysałmi na bardzo zróżnicowane potrawy :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
foczka-ks 01.03.2012 22:34
szybko i smacznie
foczka-ks 01.03.2012 22:34
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak