Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka z grilla

4.0
(5)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Faszerowane papryki z grilla pieczemy zawinięte w folii. Odwijamy z folii pod koniec, po to, aby dosypać jeszcze trochę sera i....gotowe!

Składniki:

papryka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
mięso mielone 1 szklanka
pomidor 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
żółty ser 1/2 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Oregano suszone Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżeczki
ryż ugotowany 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka z grilla

Najczęściej przyrządzamy faszerowane papryki w garnku lub piekarniku. Tu przepis na faszerowane papryki z grilla z nadzieniem z mięsa mielonego i ryżu. Farsz doprawiamy oregano, solą i pieprzem. Dzięki pieczeniu na ruszcie, papryki mają dymny smak  charakterystyczny dla dań z grilla - pod warunkiem, że używamy węgla drzewnego.

1. Ryż przysmażamy na patelni z cebulką i czosnkiem na rumiano. Wkładamy do miseczki, dodajemy mielone mięsko, posiekany w kostkę pomidor, natkę i trochę tarkowanego sera. Doprawiamy.

2. Przygotowanym farszem nadziewamy wcześniej wydrążone i przekrojone na pół papryki. Zawijamy w folię aluminiową i grillujemy na słabym ogniu ok. 20 min.

3. Po tym czasie odwijamy folię i sypiemy na wierzch jeszcze trochę sera, czekamy aż się rozpuści i zdejmujemy papryki z grilla.

Więcej przepisów na paprykę znajdziesz w zbiorze pod nazwą PAPRYKA.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 01.03.2012 23:02
dawno nie jadłam
msmariusz 01.03.2012 22:27
ładnie wyglądają
msmariusz 01.03.2012 22:27
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak