Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margarna 1/4 kostki
mleko 2% 2 szkl
mąka 2 szkl
kapusta kiszona 500 g
pieczarki 500 g
mięso drobiowe 500 g
cebula 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
czosnek
sól
pieprz
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety

Należy wszystkie składniki zmiksować,dodać rozpuszczoną Kasie przykryć i wstawić do lodówki na minimum 1/2 godz. Usmażyć naleśniki Kapustę kiszona umyć i ugotować do miękkości. Mięso podsmażyć na patelni. Pieczarki usmażyć z cebulka. Wszystko wymieszać i przyprawić do smaku. Na każdym naleśniku kłaść farsz warzywno-mięsny i składać w kopertę lub w rulon. Maczać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Krokiety smażyć na oliwie na zloty kolor.Na chwilę włożyć do gorącego piekarnika i zapiec będą bardziej chrupiące :)farsz nie jest suchy jest idealny rozpływa się w ustach :)Temperatura piekarnika : 170-180 st. C
Czas pieczenia: 5-10 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 27.06.2012 15:15
Pycha
[email protected] 27.06.2012 15:15
Pycha
[email protected] 09.05.2012 17:54
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak