Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plińce z pomoczką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placki ziemniaczane 10 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
śmietana 18-procentowa 1 szklanka
szczypiorek 1 pęczek
szynka w plastrach 3 plastry
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
boczek 3 plastry
ser biały twarogowy 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Plińce z pomoczką

Gdy mamy już przygotowane plińce. Przystępujemy do przygotowania pomoczki.
Cebulkę drobno siekamy i mieszamy z rozgniecionym widelcem twarogiem. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i szkl śmietany. Posypujemy szczypiorkiem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na teflonowej patelni zaczynamy od smażenia boczku , wtedy wytopi nam się z niego tłuszczyk i nie musimy już lać oleju. Potem obsmażamy także szynkę.

Tak przygotowane plińce możemy jeść n a dwa sposoby, maczając lacki w pomoczce lub przekładając dwa placki plastrem szynki czy boczku i maczając w pomoczce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 02.03.2012 16:34
ależ nazwa (?) :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak