Sposób przygotowania

Jeżeli mamy już przygotowane naleśniki, możemy przygotować farsz. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i odrazu wrzucamy na rozgrzaną z tłuszczem patelnię, po chwili dodajemy pokrojony w drobniutką kosteczkę boczek i pokrojoną w paski szynkę. Pieczarki obieramy ( lub nie jeśli ktoś nie obiera), dokładnie płuczemy i kroimy w półplasterki, korzonki w plasterki i wrzucamy również na patelnię. (Wszystkie składniki w tym samym czasie mniej więcej.) Przyprawiamy posiekanymi ząbkami czosnku, słodką papryką oraz przyprawą uniwersalną i pieprzem.
Smażymy aż wszystko będzie rumiane.

Przygotowujemy sos:
Ząbki czosnku przepuszczamy przez praskę i wrzucamy do miseczki. Dodajemy jogurt, majonez, przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Wstawiamy najlepiej do lodówki by się przegryzł przez chwilę wtedy będzie lepszy.

Naleśniki nadziewamy farszem , zwijając w koperty. Polewamy sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !