Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańska zapiekanka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
ziemniaki 500 g
merchew 300 g
pomidory z puszki całe 1 sztuka
ser 300 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oregano 1 szczypta
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańska zapiekanka

Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki, gotować 30 minut w osolonej wodzie. Marchewkę pokroić w plasterki i też obgotować w osolonej wodzie. Na patelni przysmażyć mięso z przyprawami, potem dodać fasolę z puszki bez zalewy, pomidory z puszki posiekane na mniejsze kawałki i zalęwę, na koniec ugotowaną marchewkę i ziemniaki, dokoładnie wymieszać . Poddusić jeszcze chwilę i przełożyć wszystko do naczynia zarodopornego. Posypać serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec jakies 30 minut do zapieczenia się sera. Najpierw pod przykryciem potem bez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak