Sposób przygotowania

Wymieszać razem pokruszone ciastka, płatki owsiane, cukier ,sól, roztopione masło i parę kropli aromatu waniliowego. Masą wyłożyć tortownicę o średnicy 24cm. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 160oC na funkcji termoobieg i piec przez około 12-15minut. Odstawić do ostygnięcia.
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody (przez około 10 minut), postawić na ogniu i podgrzewać mieszając, aż się rozpuści. Wymieszać razem ser, śmietanę, cukier i sok z cytryny.
Jeżyny zmiksować i dodać do sera, wymieszać. Ciągle miksując, wlewać powoli ciepłą żelatynę, gdy składniki się połączą, odstawić masę na chwilę w chłodniejsze miejsce, aby zgęstniała . Przełożyć jeżynową masę na podpieczony spód i wstawić na noc do lodówki.
Śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Udekorować nią wierzch sernika i posypać jeżynami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 0
    original
    Opublikowano

    meredith

    kolorowy i pysznie wygląda ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !