Sposób przygotowania

Czosnek, przyprawy i oliwę mieszamy razem. Mięso kroimy na kawałki i nacieramy przyprawami. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju. Do naczynia żaroodpornego wlewamy rozpuszczoną w gorącej wodzie kostkę mięsną. Wkładamy do naczynia usmażone mięso. Marchewkę i kapustę ścieramy w robocie kuchennym. Cebulę kroimy w prążki i przesmażamy na tłuszczu. Usmażoną rozkładamy na mięsie. Marchewkę i kapustę dusimy ok. 10 minut na patelni, przyprawiamy solą i przyprawą do potraw Kucharek. Wykładamy na cebulę i mięso. Całość posypujemy tymiankiem. Pieczemy pod przykryciem około 1 godz 25 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !