Sposób przygotowania

Kaszę zalewamy wrzącą, osoloną wodą ok. 1 cm nad powierzchnię kaszy. Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i smażymy. Papryki oczyszczamy, również kroimy w kostkę i smażymy. Kalafior gotujemy ok. 15 minut w osolonej wodzie, odcedzamy, drobno kroimy i łączymy z kaszą. Usmażone pieczarki i papryki dodajemy do kaszy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, mieszamy z kaszą. Do masy dajemy bułkę tartą, wbijamy jajka, przyprawiamy i całość dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kule i układamy je w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C przez około 50 minut.
Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robią wrażenie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    Fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !