Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańskie kule z kuskus

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 400 g
papryka czerwona
kalafior
jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
tłuszcz do smażenia
ser gouda 50 g
kasza 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańskie kule z kuskus

Kaszę zalewamy wrzącą, osoloną wodą ok. 1 cm nad powierzchnię kaszy. Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i smażymy. Papryki oczyszczamy, również kroimy w kostkę i smażymy. Kalafior gotujemy ok. 15 minut w osolonej wodzie, odcedzamy, drobno kroimy i łączymy z kaszą. Usmażone pieczarki i papryki dodajemy do kaszy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, mieszamy z kaszą. Do masy dajemy bułkę tartą, wbijamy jajka, przyprawiamy i całość dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kule i układamy je w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C przez około 50 minut.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka116 28.04.2012 19:16
Fajne
stokrotka 01.03.2012 20:22
ciekawe
agabi
agabi 01.03.2012 20:21
robią wrażenie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak