Sposób przygotowania

Ser biały wkładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem, dodajemy do smaku cukier i cynamon, oraz śmietanę i mieszamy. Resztę składników wykładamy na stolnicę i ugniatamy ciasto. Musi mieć jednolitą, elastyczną konsystencję. Gotowe ciasto, przykrywamy miseczką na ok. godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy cieniutko i za pomocą kieliszka wycinamy kółka. Na każdy krążek wkładamy farsz twarogowy i zlepiamy jak pierogi a następnie zlepiany rożki ze sobą. Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 10 min. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę wypróbować Twój przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pewwnie pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    robiłam, super
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !