Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w sosie paprykowo-pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
mięso mielone 1/2 kg
ryż 2 szkl
kasza manna 1/2 szkl
kostki rosołowe 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 ziarnka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w sosie paprykowo-pomidorowym

Kapustę szatkujemy, dodajemy pozostałe składniki ryż(surowy) kaszę mannę,jajka, mięso mielone, całość doprawiamy do smaku, mieszamy.
Z powstałej masy formujemy średniej wielkości kotleciki, obtaczamy je w mące i smażymy na złoty kolor.
Następnie układamy je w garnku dosyć ciasno.zalewamy wodą tak by przykryła kotlety.dodajemy kostki rosołowe, listki laurowe i ziele angielskie.Dusimy pod przykryciem ok 30 min. ( w razie potrzeby podlewamy wodą by nie przywarły), dodajemy koncentrat pomidorowy i paprykę. w razie potrzeby sos zagęścić mąka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak