Sposób przygotowania

Kapustę wyciskamy i siekamy. Dajemy do garnka z wodą razem z pokrojoną w kostkę cebulą, 1 łyżką smalcu, z cukrem i gotujemy pod przykryciem do miękkości, doprawiamy kucharkiem. Pieczarki obieramy i kroimy. Tłuszcz rozgrzewamy i dusimy pokrojone pieczarki ok. 15 min. Doprawiamy kucharkiem. Uduszone pieczarki dodajemy pod koniec gotowania kapusty. 1łyżkę smalcu topimy na patelni, dodajemy mąkę, rumienimy. Jak już jest mąka zarumieniona podlewamy wodą i energicznie mieszamy. Jak jest dokładnie wymieszane dodajemy do gotującej kapusty z pieczarkami. Mieszając gotujemy jeszcze 2 min. Ściągamy z ognia dodajemy ocet i mieszamy. Ewentualnie doprawić do smaku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !