Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 5 szt
ziemniaki 1/2 kg
mięso wieprzowe bez kości 50 g
marchewka 2 szt
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele alngielskie 4 szt
kostka rosołowa 1 sz
ziarenka smaku 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

do garnka wlewamy ok 4 litry wody,dodajemy umyte mięso, szczyptę soli, gdy woda z mięsem się zagotuje dodajemy ziemniaki i pozostałe składniki,część marchwi kroimy w plasterki a pozostałą cześć trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do garnka,ogórki również trzemy na grubych oczkach tarki i dodajemy pod koniec gotowania gdy ziemniaki będą miękkie, gotujemy jeszcze ok 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 02.03.2012 09:35
super
agabi
agabi 01.03.2012 20:22
jedna z moich lubionych zup
suzana 01.03.2012 20:01
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak