Sposób przygotowania

Do głębokiej miski wlewamy szklankę mleka, pokruszone drożdże, sól i łyżkę mąki można lekko zamieszać i odstawić do wyrośnięcia.
Do reszty mąki dodajemy zioła prowansalskie, wlewamy przygotowany rozczyn, wbijamy jajko i ewentualnie dodajemy jeszcze odrobinkę soli.Całość dokładnie mieszamy.
Blachę smarujemy masłem posypujemy bułką tartą.
Następnie wykładamy ciasto i odstawiamy do lodówki na ok 30 min. po wyjęciu ciasto nakłuwamy widelcem, wierzch smarujemy olejem i koncentratem pomidorowym.
pieczarki, cebulę obieramy i kroimy w piórka podsmażamy i wykładamy na ciasto,dodajemy pokrojoną kiełbasę paprykę oczyszczamy i kroimy w cienkie paseczki,ogórek kroimy w plasterki i również wykładamy na ciasto, Całość posypujemy startym serem i polewamy ketchupem, posypujemy ziołami (oregano, bazylia, zioła prowansalskie)
pieczemy 25 min w temp, 200 stopni

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !