Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe z cebulą

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z szynki wieprzowej 1 kg
cebule 4
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2
mąka
olej
ziele angielskie 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe z cebulą

Mięso umyć, pokroić na kotlety w poprzek włókien, po czym dokładnie robić. Mięso obtoczyć w mące i smażyć minutę na rozgrzanym oleju. Po obsmażeniu mięso przełożyć do garnka, dorzucić ziele angielskie, pieprz i listki laurowe. Podlać wodą, by mięso nie przypaliło się. Cebulę obrać, pokroić i dorzucić do mięsa. Całość dusić ok. godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak