Sposób przygotowania

CIASTO: Mąkę pszenną posiekałam z masłem, dodałam żółtka, szklankę cukru pudru, śmietanę
sodę oczyszczoną, kakao i zagniotłam ciasto, które rozwałkowałam i wyłożyłam
na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach foremka 28 x 20 cm.

MASA KOKOSOWA: Z białek i cukru ubiłam mikserem sztywną pianę i delikatnie drewnianą
łyżką wymieszałam z wiórkami kokosowymi i mąką ziemniaczaną. Masę przełożyłam na placek,
foremkę wstawiłam do piekarnika na około 40 minut w temperaturze 180 C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    lubię kokosowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !