Sposób przygotowania

Na początek mięso mielone wyłożyć do głębokiej miski lub garnka i wbić 2 jajka, dodać odrobinę pieprzu i soli. Następnie obrać i pokroić w kostkę cebulę . Natkę pietruszki pokroić drobno i 80 % wrzucić do mielonego resztę zostawić. Pieczarki oczyścić , pokroić bardzo drobno można również na tarce zetrzeć i wrzucić razem z pokrojoną cebulką na rozgrzaną patelnię z olejem i podsmażyć około 5 minut . Następnie wyjąć i dodać do mielonego wszystko dokładnie wymieszać . Następnie uformować owalne płaskie mielone . I kłaść na rozgrzany olej na patelni , smażyć z dwóch aż będą spieczone . Następnie wyjąć i posypać resztą pietruszki .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !