Sposób przygotowania

Ryż gotuje według przepisu na opakowaniu. Mięso kroję w paski i smażę na patelni z pokrojonymi w kostkę podgrzybkami ( wcześniej namoczyłam w wodzie aż będą mokre i osuszyłam), startą na tarce o grubych oczkach marchewką, pietruszką, cebulą, selerem, drobno pokrojonym porem, ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę, przyprawiam odrobiną pieprzu i soli, co pewien czas mieszam i podlewam bulionem rosołowym, farsz duszę do miękkości około 15 minut. Ugotowany farsz mieszam z ugotowanym, gorącym ryżem i podajemy na gorąco. Dekorujemy cebulkami czerwonej cebuli, natką pietruszki, pęczkami koperku i pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    ciekawie wygląda...;P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !