Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem bananowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brązowy cukier 2 łyżki
śmietana słodka 100 g
rum 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem bananowy

Banany obieramy ze skóry i kroimy na cząstki. Tak przygotowane banany miksujemy razem z 2 stołowymi łyżkami brązowego cukru i 2 stołowymi łyżkami rumu. Po zmiksowaniu masę wykładamy do miseczki. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do zmiksowanych owoców. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Masa może posłużyć nam do posmarowania naszego ulubionego tortu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak