Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jogurtowo-śliwkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 100 g
śliwki węgierki 1.5 szklanki
brązowy cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jogurtowo-śliwkowy

Śliwki wę gierki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Po umyciu kroimy na połówki,wyjmujemy pestki. Tak przygotowane śliwki gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody razem z 1 stołową łyżką brązowego cukru. Po ugotowaniu śliwki miksujemy razem z naturalnym jogurtem. Po zmiksowaniu,aby sos miał gładka konsystencję należy przecedzić przez sito. Sos świetnie pasuje do dań mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak