Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podsmażana kasza gryczana z kaszanką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1/2 szklanki
kaszanka 1/2 laski
czosnek 1 ząbek
cebula 1
sól szczypta
pieprz szczypta
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmażana kasza gryczana z kaszanką

Kaszę gryczaną wsypujemy do wrzącej osolonej wody. Wody wlewamy tylko tyle aby przykryła kaszę.Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. W tym czasie obieramy 1 ząbek czosnku i cebulkę,które następnie drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanej patelni z niewielka ilością oleju.Kaszankę kroimy w drobna kosteczkę i wkładamy na patelnie.Podsmażamy na małym ogniu przez 5 minut.Po tym czasie dodajmy Ugotowaną kaszę gryczaną.Wszystkie składniki mieszamy doprawiamy sola i pieprzem.Podsmażamy przez parę minut na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak