Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 5 sztuk
cebula biała
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie 4
pieprz 5 ziarenek
czosnek 2 ząbki
woda 2,5 litra
śmietana 3 łyżki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z kiełbasą

Kiełbasę gotować w 2,5 litra wody do momentu, aż nie będzie surowa, po czym do garnka wrzucić przyprawy i obraną cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się zagotuje, wlać barszcz z butelki (wcześniej wstrząśnięty). Całość wymieszać, gotować na małym ogniu przez godzinę. 3 łyżki śmietany wymieszać z 2 łyżkami mąki i dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 03.03.2012 18:24
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak