Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z brokułami i kiełbaską

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 100 g
jajko
mąka pszenna 1 1/2 szklanki
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
ser feta 1 kostka
kiełbasa 20 dkg
oliwki
śmietana 1/2 kubka
jajko 2
sól
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
ser gouda 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z brokułami i kiełbaską

Zagnieść ciasto (ze składników od 1 do 5) i włożyć na 30 minut do lodówki. Po schłodzeniu rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty i podpiec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Świeży brokuł podzielić na różdżki i podgotować. Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć. Ser feta pokroić w kostkę, oliwki na pół. Ser żółty zetrzeć na tarce, odłożyć trochę do posypania tarty. Resztę sera połączyć ze śmietaną, jajkami i przyprawami.
Na cieście wyłożyć kiełbasę, brokuły, oliwki, ser feta. Całość zalać sosem i posypać pozostałym serem żółtym. Zapiekać około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 29.05.2012 15:15
wyśmienita
czekoladka_m 25.05.2012 14:39
wygląda bardzo smacznie;) masz piękne zdjęcia Agatko:)
mikrusiak 01.03.2012 17:28
hm... mniam mniam...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak