Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa ze smażonymi grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1.5 litra
cebula 1 średnia
śmietana 3 duże łyżki
kostka rosołowa 1
marchewki 2 małe
sól szczypta
pieprz szczypta
olej
borowiki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa ze smażonymi grzybami

Na początek kostkę rosołową rozpuścić w 1,5 litra wody i zagotować obrać marchewki pokroić w kostkę i dodać do gotującej się wody aż będą miękkie dodać sól i pieprz . Grzyby dobrze umyć i pokroić na małe kawałki i usmażyć na patelni z wcześniej rozgrzanym olejem. Pokroić cebule w małą kostkę i wrzucić na patelnie do smażonych grzybów . Gdy grzyby z cebulką się usmażą odcedzić z oleju i dodać do gotującego się bulionu następnie dodać 3 łyżki śmietany . Doprawić jeszcze raz do smaku i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak