Sposób przygotowania

Śledzie osączyć z oleju, przełożyć do zimnej wody i wymoczyć 1-2 godziny, zmieniając raz wodę na świeżą.
Osączyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w niewielkie kawałki i włożyć do miseczki - dodać ocet jabłkowy, cukier, sok z cytryny, goździki, ziele angielskie, gorczycę, przyprawę korzenną.
Do śledzi dodać drobno pokrojoną cebulę i marchewkę ugotowaną na półmiękko.
Wymieszać, przełożyć do złoika i wstawić do lodówki na 1-2 doby.
Po tym czasie zalać olejem i wymiesza - odstawić na dobę.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysałmi na bardzo zróżnicowane potrawy :) Każdy znajdzie coś dla siebie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !