Sposób przygotowania

Bakłażan myjemy, oczyszczamy z pestek i kroimy na cztery części a następnie w plasterki. Dokładnie je solimy i pozostawiamy na 15 minut po czym płuczemy wodą. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na tłuszczu. Usmażone przekładamy do miski. Kiełbasę również kroimy w kostkę i smażymy. Bakłażan przyprawiamy dusimy pod przykryciem 10 minut. Cukinię obieramy i trzemy w robocie kuchennym na tarce o średnich oczkach. Wszystko przekładamy do miski z cebulą. Dodajemy siemię, mąkę zwykłą i ziemniaczaną, jajko i mieszamy. Łyżką nakładamy dość duże porcje na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron do momentu zarumienienia. Gotowe kotleciki posypujemy startym serem żółtym a na niego dajemy pomidor pokrojony w kostkę. Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    ooo fajne...:D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    ciekawe :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    swietne
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Ale śliczne kotleciki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !