Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt.
pomidory 2 szt.
cebula
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz
natka pietruszki 1 pęczek
bulion warzywny 1/2 l.

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z papryki

cebulę obrać drobno posiekać i podsmażyć na złoty kolor,papryki umyć usunąć gniazda nasienne oraz błonki pokroić w kostkę,pomidory umyć i pokroić na cząstki razem z papryką dodać do cebuli odrobinę papryki odłożyć do dekoracji wymieszać warzywa i chwilę smażyć zalać ugotowanym bulionem przykryć i gotować ok.15min.doprawić do smaku solą i [pieprzem wymieszać odstawić i całkowicie wystudzić jak będzie zimna zmiksować blenderem na krem i posypać posiekaną natką pietruszki podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 26.01.2014 18:20
fajny pomysł na inny chłodnik
m1monika 20.12.2013 10:54
uwielbiam chłodniki :-)
Wacław 23.01.2013 14:39
warto wypróbować
Motorek 27.06.2012 11:31
super
joanna__s 13.03.2012 14:32
Uwielbiam chłodnik, ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam. Wygląda na smakowity.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak