Sposób przygotowania

cebulę obrać drobno posiekać i podsmażyć na złoty kolor,papryki umyć usunąć gniazda nasienne oraz błonki pokroić w kostkę,pomidory umyć i pokroić na cząstki razem z papryką dodać do cebuli odrobinę papryki odłożyć do dekoracji wymieszać warzywa i chwilę smażyć zalać ugotowanym bulionem przykryć i gotować ok.15min.doprawić do smaku solą i [pieprzem wymieszać odstawić i całkowicie wystudzić jak będzie zimna zmiksować blenderem na krem i posypać posiekaną natką pietruszki podawać z grzankami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna__s

    Uwielbiam chłodnik, ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam. Wygląda na smakowity.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    warto wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam chłodniki :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny pomysł na inny chłodnik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !