Sposób przygotowania

BISZKOPT:
4 jajka,
4 łyżki mąki,
4 łyżki cukru,
łyżeczka proszku do pieczenia.

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem. Wyłożyć na blaszkę o wym. 25x36 cm i piec ok. 35 min w temp. 175st.

MASA:
2 1/2 szkl. mleka,
1/2 szkl. cukru,
1/2 kost. margaryny,
3-4 żółtka,
3/4 szkl. mąki.

1 1/2 szkl. mleka zagotować.W reszcie mleka rozrobić mąkę z cukrem i żółtkami . Ugotować z tego budyń. Ostudzić. Masę utrzeć z margaryną.

DODATKOWO:
1/2 l śmietany 30%,
2 łyżki cukru pudru,
2 śmietan-fiksy,
gorzka czekolada,
3 paczki herbatników,
duża paczka krakersów,
puszka mleka skondensowanego słodzonego.

Mleko gotować 3 godz na wolnym ogniu. Śmietanę ubić z pudrem, dodać śmietan-fiksy. Na zimny biszkopt wyłożyć masę budyniową, na to herbatniki. Rozsmarować karmel i wyłożyć krakersy. Na wierzch wyłożyć bitą śmietanę, posypać startą czekoladą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Prezentuje się po królewsku.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ojjj ... wygląda wspaniale

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !