Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe scones

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 1 czubata szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 2 szczypty
cynamon 1 łyżeczka
brązowy cukier 1,5 łyżki
masło 1 czubata łyżka
mleko ok. 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe scones

Kroki postępowania

1
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą, cynamonem i cukrem.
Krok 1 - Cynamonowe scones foto
2
Dodać masło i wyrobić palcami jak kruszonkę.
Krok 2 - Cynamonowe scones foto
3
Powoli dolewać mleko. Nie trzeba użyć wszystkiego, ciasto ma być delikatne i nie kleić się do rąk. Ciasto spłaszczyć na grubość ok. 1,5 cm, przekroić na 4 części.
Krok 3 - Cynamonowe scones foto
4
Bułeczki ułożyć na wysmarowanej blasze.
Krok 4 - Cynamonowe scones foto
5
Piec w 180 stopniach przez 20 minut. Podawać ciepłe z masłem i dżemem.
Krok 5 - Cynamonowe scones foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 13.09.2012 08:25
super
Wacław 27.06.2012 15:29
ciekawe danie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak