Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl jagodowo-jeżynowo-porzeczkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 szklanka
jagody 1/2 szklanki
jeżyny 1/2 szklanki
porzeczki czarne 1 garść
mleko 1/2 szklanki
bita śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl jagodowo-jeżynowo-porzeczkowy

Jeżyny, jagody i porzeczki dokładnie płuczemy. Dobrze opłukane owoce przekładamy do miksera i miksujemy razem z 1 szklanką naturalnego jogurtu,1/2 szklanka mleka.Po zmiksowaniu koktajl przelewamy do wysokiej ozdobnej szklaneczki.Koktajl schładzamy w lodówce.Po schłodzeniu na wierzchu dodajemy 1 małą łyżeczkę ubitej wcześniej śmietany.Smaczny owocowy koktajl pełen witamin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bozena4 01.03.2012 14:19
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak