Sposób przygotowania

Na początek mięso wieprzowe dokładnie myjemy i mielimy 2-3 razy maszynką do mięsa. Do miski wrzucamy 2 jajka i je rozbić , tymianek, odrobina soli, łyżeczka pieprzu i odrobina koperku wszystko ze sobą wymieszać , a następnie i wymieszamy jajka i przyprawy z mięsem a następnie formujemy z przyprawionego mięsa formujemy pulpety. Następnie do małego garnka wlewamy przecier pomidorowy , dodajemy 2 łyżki śmietany i trochę wody by nie było za gęste. Następnie wrzucamy do sosu pomidorowego pulpety i dusimy je około 30 minut na średnim ogniu. Dodając 2 listki laurowe. Następnie wyjmujemy na talerz posypujemy koperkiem i polewamy sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bozena4

    Fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !