Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzać. W dużej misce wymieszać chudą mieloną wołowinę z bułką tartą, jajkami, przyprawą włoska i pieprzem. Rekami uformować kulki. Kulki ułożyć na blasze i piec 15 minut. Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego. Wymieszać z 6 łyżek soku pomarańczowego, sos chili, sos sojowy, ocet z białego wina, cukier brązowy i wolno podgrzewać. Pozostały sok utrzeć z mąką na masę, i połączyć z sosem. Podgrzewać na małym ogniu, aż zgęstnieje. Następnie polać nim kulki i wstawić do piekarnika. Gotowe polać z wierzchu sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !