Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z SZYNKĄ Z INDYKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 2 szt
Kukurydza z Puszki 15 dag
jabłko winne 1 szt
sok z cytryny 1 łyzeczka
szynka z indyka 20 dag
cebula czerwona 1 szt
koperek 1 łyżka
olej 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyzki
woda letnia 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
estragon 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 (posiekany)
ogórek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z SZYNKĄ Z INDYKA

Przygotować sos: sok z cytryny wymieszać z zimną przegotowana wodą, solą pieprzem, roztrzepać z olejem, doprawić szczyptą cukru. Ogórek obrać, opłukać, pokroić w kostkę, Z umytych i osuszonych pomarańczy otrzeć łyżeczkę skórki, Owoce obrać, podzielić na cząstki, usunąć błonki, a miąższ pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Jabłko umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w słupki, skropić sokiem z cytryny. Szynkę pokroić w paski. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Cząstki pomarańczy wraz z wydzielonym podczas krojenia sokiem połączyć z ogórkiem, cebulą, jabłkiem, szynką, kukurydzą i skórka pomarańczy. Sałatkę przyprawić tymiankiem i estragonem, polać sosem i wymieszać. Lekko schłodzić posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak