Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHRUSTY ZIEMNIACZANE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaków 80 dag
mąki 30 dag
jajko 1 szt
sól 1 szczypta
olej 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: CHRUSTY ZIEMNIACZANE

ZIEMNIAKI OBIERAMY I MYJEMY 25 MIN. W OSOLONEJ WODZIE, ODCEDZAMY I MIELIMY, ŻÓŁTKO ODZIELAMY OD BIAŁKA ŻÓŁTKO I MĄKĄ DODAJEMY DO ZIEMNIAKÓW, BIAŁKO UBIJAMY NA SZTYWNO I MIESZAMY Z ZIEMNIAKAMI, CIASTO ROZWAUJEMY NA OK. 4 MM, PLACEK KROIMY W NIEWIELKIE ROMBY, POŚRODKU KAŻDEGO ROBIMY NACIĘCIE. PRZEZ OTWÓR PRZEKŁADAMY JEDEN KONIEC PASKA. SMAŻYMY W ROZGRZANYM GŁĘBOKIM OLEJU.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak