Sposób przygotowania

Żółtka jajek oddzielam od białek. Białka ubijam na piankę. Gdy będą sztywne dodaję cukier, później żółtka ciągle ubijając, następnie dodaję przesianą mąkę, wodę, proszek do pieczenia i olej. Masę dzielę na dwie części. Do jednej dodaję kakao. Ciasto przelewam do dwóch wyłożonych papierem do pieczenia keksówek i piekę przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu studzę.. Dwie szklanki mleka gotuję, pół szklanki zimnego mleka mieszam z mąką. Gdy mleko zacznie się gotować dodaję cukier i zawiesinę z mąki. Gotuję i studzę. Później margarynę miksuję na puch, dodaję ugotowaną i wystudzoną masę i sok z cytryny. Miksuję. Ciasta kroję na plastry, przekładam je na przemian masą. Przygotowuję polewę. Margarynę rozpuszczam z cukrem pudrem, dodaję kakao, później mleko. Tak przygotowaną polewą polewam ciasto, posypuję wiórkami kokosowymi. Odstawiam, aż zastygnie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Co widzę takie ciasto to mam ochotę je zrobić i na tym się kończy coś przeraża mnie to przekładanie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    @iziona: spróbuj, niech Cię nie przeraża to składanie, bo to wcale nie tak dużo pracy :) a warto :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wygląda fantastycznie!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ekstra!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale smaczne ciacho a jakie ładne zdjęcie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Palce lizać
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !