Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności należy upiec biszkopt w sposób następujący: jajka sparzyć, następnie białka oddzielić od żółtek, ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Dodać żółtka, nadal ubijając. Mąki wymieszać, przesiać ze sobą i delikatnie dodać do ciasta. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wylać ciasto do blaszki. Piec w temperaturze około 170 stopni C przez około 40 minut. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Następnie przekroić biszkopt na 3 równe części. Przekrojony biszkopt (każdy krążek) skropić sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny. Na pierwszy krążek wyłożyć dżem z malin, przykryć drugim krążkiem, śmietankę kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru na sztywną masę i wyłożyć na drugi krążek tortowy i rozsmarować równomiernie. Przykryć trzecim krążkiem biszkoptowym. Na wierzch wyłożyć masę marcepanową. Na wierzch białą, od spodu błękitną. Wyłożyć gotowe elementy dekoracyjne.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !