Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
brzoskwinie w puszce
budyń waniliowy
kokos 15 dkg
białko 4
cukier 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z brzoskwiniami

Na upieczony biszkopt rozkładamy pokrojone i odsączone brzoskwinie. Do soku z brzoskwiń dolewamy wody tak, aby były 2 szklanki w sumie. Na tym soku gotujemy budyń i studzimy. Zimny budyń rozkładamy na brzoskwinie. Następnie ubijamy pianę z białek z dodatkiem cukru. Na koniec delikatnie dodajemy po troszku kokosu i mieszamy. Przygotowaną pianę dajemy na placek. Zapiekamy w piekarniku aż piana się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.09.2013 09:35
proste ale jakie dobre
babi17 11.02.2013 09:34
extra
Wacław 21.12.2012 10:51
pycha,bardzo lubię ciasta z kokosem
barbara11561 19.12.2012 14:42
świetne ciasto
IKrakowianka 18.04.2012 22:39
super
RenataZ-et 18.04.2012 22:22
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak