Sposób przygotowania

Podaję tutaj składniki dalej ponieważ u góry się już nie zmieściły:
Do masy orzechowej jeszcze:
250 gram masła
i dodatkowo w składnikach:
2 opakowania galaretki

PRZYGOTOWANIE:
CIASTO MAKOWE:
MAK SPARZYĆ DWUKROTNIE ZMIELIĆ, MASŁO I MARGARYNĘ UTRZEĆ Z CUKREM, DODAWAĆ PO JEDNYM ŻÓŁTKU. DODAĆ MAK, WODĘ, KAKAO I BAKALIE WSZYSTKO WYMIESZAĆ. CIASTO PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI KAŻDĄ OSOBNO WYŁOŻYĆ NA BLASZKĘ I PIEC W TEM. 180 ST PRZEZ 60 MIN. DRUGIE CIASTO UPIEC TAK SAMO BISZKOPT:
BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNO, DODAĆ CUKIER, ŻÓŁTKA UBIJAĆ NA CHWILĘ. DAĆ MĄKĘ I WYMIESZAĆ PIEC 30 MIN W 180 ST.
MASA ORZECHOWA: ORZECHY ZALAĆ WRZĄCYM MLEKIEM I ZOSTAWIĆ DO OSTYGNIĘCIA, MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM DODAWAĆ OSTUDZONE ORZECHY I WYMIESZAĆ.
GALARETKĘ ZROBIĆ WEDŁUG PRZEPISU NA OPAKOWANIU. OSTUDZIĆ.
BISZKOPT POCIĄĆ WZDŁUŻ NA 2 CENTYMETROWE PASKI JEDEN PLACEK MAKOWY POSMAROWAĆ POŁOWĄ MASY POŁOŻYĆ PASKI Z BISZKOPTU POMIĘDZY PASKI DAĆ TWARDĄ GALARETKĘ POŁOŻYĆ NA WIERZCH MASĘ I PRZYKRYĆ DRUGIM PLACKIEM MAKOWYM.

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    zdjęcia są robione tel. kom. i dlatego troszkę zamazane wyszły
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    co tam zdjęcie...jak ciasto pyszne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    zrobie
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Anja, nie telefonem tylko skanowane - przecież to widać! Jola, coś o tym wiesz bo Ciebie też przyłapałam na kradzieży...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    na pewno bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    Pyza czyżbyś była jasnowidzem?ja tez czasem robię na tel jak mi bateria siadnie w aparacie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !