Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA BIEDNEGO HINDUSA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
sok z cytryny 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
ząbek czosnku 1 szt
curry do smaku
sól do smaku
oliwa 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA BIEDNEGO HINDUSA

Rybę obrać z łusek i wypatroszyć, dokładnie umyć i pokroić w dzwonka. Skropić sokiem z cytryny, posolić i posypać natką pietruszki. Rozgrzać oliwę na patelni, na gorąca włożyć drobno pokrojony czosnek, potem rybę, smaż z obydwu stron. Przyprawić do smaku curry i dolać świeżą oliwę. Dusić pod przykryciem 20 minut, później ostudzić. Podawać z pszennym lub razowym pieczywem i surówką z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak