Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę ze szczyptą soli. Do piany dodać cukier i w dalszym ciągu ubijać, po czym dodać żółtka. Mąki( ziemniaczaną i tortową) zmieszać ze sobą, dodać do nich proszek do pieczenia i przesiać, dodać pianę z białek, wymieszać. Okrągłą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 40 minut. Wyjąć biszkopt i ostudzić i przekroić na dwie równe połowy. Umyć poziomki i zmiksować je blenderem. Według przepisu podanego na opakowaniu wykonać masę śmietankową, do połowy masy dodać zmiksowane poziomki. Wyłożyć masę śmietankowo na wierzch tortu, na wierzch nałożyć masę - poziomkową ( połowę) na jeden blat biszkoptowy, przykryć drugim. Resztę masy rozsmarować cienko na wierzchu nałożyć na wierzch resztę masy śmietankowej. Wierzch udekorować bitą śmietanką w sprayu oraz galaretkami- pomarańczami i posypać posypką kolorową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta22

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wygląda niesamowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !